Kultur, religion och traditioner

Så blev islam en del av Sverige – men ändå inte

2018-10-09 19:55 #0 av: vallhund

"Muslimer har funnits i Sverige sedan urminnes tider, men fortfarande är många av kärnfrågorna kring hur det liberala samhället ska förhålla sig till muslimska regler olösta. I "Islam i Sverige. De första 1 300 åren" beskriver Simon Sorgenfrei hur banden mellan Sverige och islam förändrats genom historien."
Vidare skriver Carl Rudbäck i sin recension:
"Snart skulle detta ändras och merparten av Sorgenfreis bok ägnas åt islam i det moderna Sverige. Eller kanske ska man säga "islamer" eftersom författaren klart visar att ­islam kommer i många former. Redan tidigt splittrades islam i fraktioner som genom seklerna har stridit med varandra. Efter 1 300 år ligger sunni och shia fortfarande i luven på varandra. Den muslimska världen som idag sträcker sig från Marocko till Indonesien visar upp stora lokala variationer."

https://www.svd.se/sa-blev-islam-en-del-av-sverige--men-anda-inte

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-10-10 07:52 #1 av: Hayabusa

Saxat från artikeln:

"Men vi kommer snabbt till en linje som handlar om några av upplysningens kärnvärden och då får vi inte sväva på målet även om det kan stöta muslimska känslor."

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.