Främlingsfientlighet, rasism och annat trist

Den brunblå högern

2017-08-16 00:25 #0 av: vallhund

"I USA tror folk att var sjätte invånare är muslim. Den korrekta siffran är en på hundra. Bilden är nästan lika skev i Sverige.

Knappt 5 procent var muslimer 2016, men tillfrågade svenskar uppskattar andelen till i genomsnitt 17 procent och tror att den om bara några år kommer att ha växt till över en fjärdedel. "

http://www.aftonbladet.se/kultur/a/XVKLE/doldisen-bakom-den-nya-brunbla-hogern


ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2017-08-16 19:28 #1 av: Zepp

Eh.. jag har sedan länge inte jättestort förtroende för USAs befolkning.. och deras insikter om andra än dem själva, som individer vill säga!

Såå vi kan konstatera att en rätt stor del av USAs befolkning tror att de lever i Ryssland, där det ingår rätt stora områden med muslimsk befolkning, främst i Asien!

Och för att använda Putin som referens.. det är inget problem för  dem/Putin iomed att de är ryska medborgare sedan några hundra år och har heller ingen annan nationalitet än Rysk!

Med andra ord så borde befolkningen i USA välkommna alla Sydamerikaner som vill emigera till deras land.. de är som regel Katoliker!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-08-17 17:04 #2 av: tarantass

Viktiga saker.

Såg en gång, under den värsta öppna USA-imperialismens tid med brinnande Vietnamkrig, Sydafrikastöd, allmänt stöd till all världens högerdiktatorer och "militär rådgivning" för att störta varenda möjligen knoppande demokrati i Tredje världen (vilket bidrog till att en del av dem som på sätt och vis klarade sig inte hade annat val än att kasta sig i Sovjets armar även om de inte hade tänkt det), en skämtteckning med (typ) en liten panikslagen USA-pojke, naturligtvis vit, hukande med nedkissade byxor i ena hörnet av bilden och fullt med stora grova biffar i ryssmössor, med ryska, latinamerikanska, afrikanska, östasiatiska drag och nävarna i högsta hugg, tornande upp sig över honom.

Tyvärr antar våra självbilder den egenskapen när vi blir rädda. Om vi så är störst i världen, och en stor skitstövel på det, ser vi oss lätt som minst och hotade av en förkrossande övermakt. Eller om inte nu så snart, vilket ögonblick som helst…

Och de gör det kanske ännu mer när vi verkligen har något att ha dåligt samvete för, något vi (kanske knappt medvetet) inser att andra verkligen kan vilja göra upp räkningen för – och hur man gör upp en räkning vet vi ju från hur vi själva har gjort.

Då blir man svår att dyrka upp och den våldsspiral man är (med-)skyldig till svår att bryta. (Ett annat tydligt aktuellt exempel är staten Israel.)

Lägg sedan till det en under- och undre medelklass som får sin levnadsstandard ständigt sänkt och sin ställning nära samhällets botten hotad när denna botten visar sig ha luckor som kan öppnas under en, och det i en tid då analysen av samhällets maktstrukturer är tvärdöd och bara bokstavsvänster…

Anmäl
2017-11-07 12:27 #3 av: KimE

Då vi inte har någon registrering av religion i Sverige har vi egentligen ingen aning det ställer till problem för forskare men fördelen är att religös förföljelse försvåras. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.