Arbete, företagsamhet och sysselsättning

Högre sysselsättning bland utrikesfödda

2017-02-17 19:06 #0 av: Loris M

SCB har tagit fram färska siffror som visar att sysselsättningsgraden bland utrikesfödda ökat. Det som är speciellt intressant är att sysselsättningsgraden bland de som bor i s.k. utsatta områden är den högsta hittills sedan SCB börjat med sina mätningar.

"SCB har också, på uppdrag av DN, tagit fram siffror för enskilda områden i Sverige som ofta utmålas som utsatta. Statistiken visar att andelen förvärvsarbetande i flera av dessa områden är den högsta sedan SCB påbörjade sina mätningar.

– Det är tydligt att andelen förvärvsarbetande ökar i de flesta områden. Utvecklingen är positiv. Sedan är det svårt att säga vad det beror på. Det krävs mer analyser, säger Linus Garp, utredare på SCB till DN.

Lars Calmfors, professor i internationell ekonomi vid Stockholms universitet, säger till DN att utvecklingen är intressant och uppseendeväckande.

– Jag är förvånad över att utvecklingen har varit så stark i flera områden. Samtidigt ser jag inget som är uppenbart konstigt med hur siffrorna är framtagna. En förklaring är troligtvis att det har varit en allmän uppgång av sysselsättningsgraden bland utrikesfödda, kraftigare än bland inrikesfödda."

http://www.etc.se/inrikes/positiv-trend-hogre-sysselsattning-bland-utrikesfodda

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2017-02-17 19:20 #1 av: Zepp

Mm.. konstigt.. eller inte!

Förr eller senare blir de flesta integrerade, får jobb och försörjer sig själva.. då lämnar de utanförområdena och flyttar till mer välordnade områden.

För att lämna plats för nästa invandringsgeneration.

Först så var det Norrläningar och Finnar, sen kom Judar, Chilenare, andra latinamerikaner, Jugoslaver, Vietnameser.. what ever.

Man hör rätt sällan om problemet med Norrlänningar/Finnar nu för tiden?Funderar

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.