Barn och skolverksamhet

Där barnen sover

2016-09-18 21:21 #0 av: Loris M

Väldigt många omskakande bilder av barn på flykt som sover, tagna av Magnus Wennman, i länken nedan. 

"En saknar sin säng. En annan sin docka med de mörka ögonen. En tredje drömmer sig tillbaka till en tid när kudden inte var en fiende. Kriget i Syrien har pågått i snart fem år och mer än två miljoner barn befinner sig på flykt inom eller utanför landets gränser. De har lämnat sina vänner, sina hem och sina sängar. Några av dessa barn bjöd in för att visa var de sover nu, när allt som en gång var, inte längre finns.

Magnus Wennman, vinnare av två World Press Photo Awards och fyrfaldigt utnämnd till Årets Fotograf i Sverige har under 2015 träffat flyktingar i otaliga flyktingläger och på deras väg genom Europa. Berättelsen om när natten kommer är en levande historia, utan ett givet slut.

Fotografiska och Aftonbladet vill tillsammans uppmärksamma barnens utsatta situation på flykt undan krig till förmån för FNs flyktingorganUNHCR."

http://darbarnensover.aftonbladet.se/

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-09-18 21:39 #1 av: OlgaMaria

Så oerhört sorgligt att se och läsa. 

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-09-18 21:42 #2 av: Loris M

Ja. Det är så svårt att förstå eller kunna sätta sig in i hur barnen upplever sin tillvaron som ändras så drastiskt från en dag till en annan. Ledsen 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-09-18 21:47 #3 av: Loris M

Och så ännu en person som vill uppmärksamma barnens situation i krigets Syrien:

"... två flickor som somnade fridfullt i en pappersbåt som tog dem över Medelhavet. Med fantasins hjälp förmedlar den tidigare Aleppobon Moustafa Jano bilder från krigets Syrien i utställningen Every person has lost something. 

Moustafa Jano är främst känd för sina fotomontage där han placerar Pokémons i annars så välkända krigsscener. Pikachu finns med i gummibåten, i ruiner, under luftangrepp och vid Europas taggtrådsförsedda gränser. Andra ger inblick i krigets vardag. Som bilden av ett färgglatt barnrum, där en flicka leker med ryggen vänd mot de ruiner som syns genom en trasig vägg.

– Jag vill visa människor vad det är som händer i Syrien. Ingen vill lämna sitt liv och sitt hem, säger han.

Innan kriget startade arbetade Moustafa Jano som grafisk designer i Aleppo. När det blev för farligt att stanna kvar flydde han med sin familj till norra Irak och tog sig sedan själv till Europa. Sedan ett år tillbaka bor han på en flyktingförläggning i Karlshamn. Den förväntade återföreningen har ännu inte ägt rum."

http://www.etc.se/kultur-noje/det-var-en-gang

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.