Integration, immigration och politik

Sexuella övergrepp mot flyktingar

2016-08-09 16:22 #0 av: tarantass

Sexuella övergrepp, flyktingbarn och mörkande, känns den kombinationen igen från "debatten"?

Här tycks vi ha en del fall:

"Sedan 2014 har Lisa Green anmält cirka 40 fall till polisen där [flykting-]barn misstänks ha utsatts för människohandel. De flesta av fallen har skett i Malmö.

Men anmälningarna registreras inte av polisen.

Enligt Brottsförebyggande rådet, BRÅ, har polisen mellan åren 2012 till 2015 inte tagit emot en enda anmälan om människohandel mot barn under 18 år i Malmö.

Förklaringen, enligt Lisa Green, är att polisen inte hanterar anmälningarna som anmälningar. Istället tas många av dem emot som tips och syns därigenom inte i statistiken.

– Då kommer ju de här fallen aldrig till allmänhetens kännedom. Inte heller syns det att polisen misslyckas att utreda de här brotten, säger Lisa Green.

Sedan april i år har ansvaret för människohandel flyttats från gränspolisen till polisens utredningsenhet.

Då trodde Lisa Green att det skulle bli bättre, men hon blev besviken.

När ansvaret överfördes till den nya polisavdelningen fick två utredare följa med i flytten. De fem spanarna som jobbat under flera år blev kvar hos gränspolisen och har fått nya uppgifter.

– Mycket kunskap om hur man arbetar mot människohandel gick förlorad, säger Leif Fransson, biträdande chef på gränspolisen.

De två utredarna som ändå flyttades med har även de, till stor del fått andra uppgifter, enligt Leif Fransson. En av dem är utlånad till avdelningen för grova brott och den andra utredaren arbetar bara med människohandelsfall på halvtid."

http://www.sydsvenskan.se/2016-08-06/polisen-prioriterar-bort-de-salda-flyktingbarnen

Jag undrar om skam finns med, från polisens sida, som medorsak till att de inte bokför anmälningarna som anmälningar. I så fall har vi ett element av hederskultur också: kåranda till förfång för samhällets och drabbade enskildas intressen.

I varje fall är det inte bara "svenskar" som inte ens polisen räcker till för. Men vi har ju röstat fram att det är bättre med jobbskatteavdrag och sådant.

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

Anmäl
2016-08-14 16:28 #1 av: [banan222]

Det är ju ganska lätt att förstå, dom har ju som policy att så mycket som möjligt mörka brott begångna av invandrare, även om det är mot andra invandrare för att lura folk att det inte finns några skillnader i brottsbenägenhet mellan olika kulturer.

Ja det är skamligt mot alla som blir drabbade av denna idioti, både invandrare och Svenskar, fakta, statistik och problem ska lyftas fram och man ska ringa in vart problemen finns så man vet vart man behöver sätta in åtgärder.

Anmäl
2016-08-16 19:43 #2 av: tarantass

#1: du är inte välkommen här när du tar för givet (utgår från) att allt ont kommer från dem du buntar ihop som "invandrare" *) och att alla vi som till skillnad från dig försöker bedöma folk rättvist blundar för det. Den här sidan ska vara en fristad från "Sverigevänner" (som om inte vi andra vore just precis det) som inte är öppna för diskussion. Ni har redan två iFokussidor som var avsedda för öppen diskussion men som ni har tagit över.

–––––––––

*) En liten vink: i traffickingvärlden brukar kristen rysk maffia och liknande dominera, inte muslimer, och svenska snuskhumrar finns också gott om, en del organiserade i maffia, fast vi kallar den "MC-gäng" och liknande. Ryska maffians ledare är medlemmar av överklassen i en djupt kristen och nationalistiskt stat.

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

Anmäl
2016-08-16 19:46 #3 av: tarantass

Här finns en liten jämförelse för oss inlevelselösa och tröga som folk är mest:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lisabjurwald/article23349055.ab

"Du ska hämta din dotter i skolan. Hon är fjorton år. Vi kallar henne Emma. I dag står inte Emma vid skolgrindarna. Du irrar runt i korridorerna och stöter till slut på rektorn:

”Du har inte sett Emma i 8A?”

”Emma?” Rektorn tänker, skiner upp. ”Hon blev hämtad av ett gäng män.”

”Ursäkta?”

”Äldre män. De har plockat upp Emma varje lunchrast under flera veckor. Hon får lite småpengar i utbyte mot sex.”

”Men vad i helv ..?”

”Jag tror att de håller till uppe i skogen.”

”Är du allvarlig? Har ni ringt polisen?”

”De har annat för sig. Orkar inte ta emot en anmälan.”

”Men varför har ni inte stoppat eleverna? Eller männen?”

”Stoppat? Här står dörren alltid öppen. Det är bara att kliva in och välja vilken flicka man vill ha. Eller pojke, för den delen.” "

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

Anmäl
2016-08-17 15:01 #4 av: ludden

#0 Ge polisen mer pengar då för att kunna utreda dessa vidriga brott!

Just nu slutar det väldigt många poliser varje månad. En enda polispatrull ska sköta om flera län det funkar inte dom tvingas prioritera våldsbrotten.  

Felet ligger hos nuvarande regering som vägrar ge polisen mer pengar till högre löner till polisen, men även den nya organisationen som infördes är en katastrof. 

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/manga-unga-poliser-valjer-att-sluta-mycket-strul

http://www.folkbladet.nu/1662575/polis-sagar-den-egna-organisationen

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2016-08-17 16:48 #5 av: tarantass

#4: det gäller inte bara den nuvarande regeringen. Den förra braskade kanske mer, eftersom "lag och ordning" och "hårda tag" är en traditionell profilfråga för högern, men även den gav ju hellre förvärvsarbetande skattelättnader och fortsatte trumfa igenom "egenintresset" (egoismen) som bärande samhällsprincip i den väldigt medvetet drivna ideologiska offensiv mot solidaritet som har pågått ända sedan 1980-talet över hela det politiska fältet.

Inte bara polisen har drabbats utan också sjukvård, tandvård (bara en sådan sak som att den fortfarande inte räknas in i sjukvården), boendet, skolan, arbetslivet med bemanningsföretag, en elit av springvikarier i yrken där de dessutom är extra olämpliga, osv. – och återigen, som alltid, uteblivna reformer i flyktingmottagandet så att folk slipper sitta i förvar och bli galna, förbättrad undervisning om det svenska samhället, åtgärder mot diskriminering i skola, arbetsliv, på bostadsmarknad och så vidare, det vill säga att man åtminstone hade försökt avbryta uppbyggnaden av en proletärklass av "utländskt" ursprung där brottslingar har en given rekryteringsbas, precis som de hade i den helsvenska proletärklassen i det gamla Fattigsverige.

Samhället ska segregeras och fragmentiseras. Folk vill ha det så. Folk ur högre samhällsgrupper vill inte träffa folk ur lägre ens i skolan (vilket de flesta var tvungna att göra från 1842 och ända fram till privatiseringsvågen, så det är inget "socialistiskt" med det). De som kan röstar och handlar enligt principen "Det händer inte mig, jag vill ha mina pengar i handen". De plockar till exempel inte ut och personröstar på de politiker som gör sig impopulära i sina partier genom att på allvar gå mot den principen.

Och när "det" händer dem, eller deras egna döttrar, är det för sent och händer för få. Och när följderna av dessa systematiska val kommer ikapp folk har det gått en generation eller ett par och de ser inte sambandet utan ropar, helt i den politiska vindens riktning (det vill säga "politiskt korrekt" i det uttryckets egentliga betydelse), på ännu hårdare tag. Skydd runt bara sig själva.

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

Anmäl
2016-08-17 19:12 #6 av: ludden

#5  Det var nuvarande regering som gjorde om polisens arbete och säger sig vara nöjda med detta annars hade dom sparkat polischefen. Under förra regeringens styre ökade antal poliser till 20000 man.

Moderaterna som för 20-år sen införde EBO-lagen gjorde att förorten blev trångbodd. Socialdemokraterna i sin tur lovade när dom kom till makten strax efter denna lag kom att genast ta bort den men inget hände. Nu har man makten igen men vill inte ta bort EBO-lagen trots att inga kommuner vill ha denna lag den gör ingen nytta alls.

Sjukvården är även den ett problem alla regeringar sen 90-talet har inte gjort mycket för att förbättra den. Och nu när fler människor flyr till vårat land måste regeringen sluta upp med att snacka att inget har hänt tidigare och i stället ta tag i det. Dom har suttit vid makten i två år och måste visa handling och satsa pengar på vård, skola, polis, sjukvård. Det går inte skylla på förra regeringen efter 2 år vid makten.

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2016-08-17 19:40 #7 av: tarantass

Vill du propagera för borgarna (eller tvärtom) använder du fel tråd. Polisen har för övrigt inte varit effektiv på väldigt länge, si och så många man hit eller dit, och sådana här saker kan man inte se på två års sikt. Inte heller på fyra och knappt på åtta. Jag försökte ge en bakgrund till situationen när du nu drog upp sådana saker, men det kanske är läge att påpeka att tråden handlar om sexuella övergrepp mot flyktingar.

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

Anmäl
2016-08-20 09:00 #8 av: ludden

#7 Det har jag inte gjort var får du det ifrån läs det jag skriver!

Du klagar på att polisen inte gör något åt dessa hemska brott men utan resurser kan dom inget göra. Eller tror du polisen kan trolla fram utredare? Börja med att sparka polischefen och ställ krav på regeringen om mer resurser till polis.

Bojkotta Lika Villkor som sysslar med härskarteknik.

Anmäl
2016-08-20 14:44 #9 av: vallhund

#8 Du skriver på fel forum, försök någon annan stans, typ politik.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2016-08-22 14:35 #10 av: [banan222]

#2 av: tarantass

#1: du är inte välkommen här när du tar för givet (utgår från) att allt ont kommer från dem du buntar ihop som "invandrare" *) och att alla vi som till skillnad från dig försöker bedöma folk rättvist blundar för det. Den här sidan ska vara en fristad från "Sverigevänner" (som om inte vi andra vore just precis det) som inte är öppna för diskussion. Ni har redan två iFokussidor som var avsedda för öppen diskussion men som ni har tagit över.

–––––––––

*) En liten vink: i traffickingvärlden brukar kristen rysk maffia och liknande dominera, inte muslimer, och svenska snuskhumrar finns också gott om, en del organiserade i maffia, fast vi kallar den "MC-gäng" och liknande. Ryska maffians ledare är medlemmar av överklassen i en djupt kristen och nationalistiskt stat.

Jag svarade på det ts tog upp.

Vart sa jag att allt ont kommer ifrån invandrare??

Det är väldigt dumt att blunda för statistik, det blir svårare att handla effektiv då.

Varför blundar du inte för det dom kristna ryska invandrarna gör också? Det är ju diskriminering.

Anmäl
2016-08-22 16:22 #11 av: tarantass

#10: du går som en anka, kvackar som en anka, anklagar som en anka, kan inte i ett enda inlägg (eller närapå) hålla dig från personangrepp som en anka. Kanske därför du inte kan hantera oss andra här som annat än schabloner heller?

Varvid det alltså inte kan bli någon diskussion utan bara ömsesidig störning.

Och du har ägnat samtliga dina iFokus-inlägg utom det första åt det här delforumet, där du varken tål eller förstår folk.

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

Anmäl
2016-08-22 16:52 #12 av: [banan222]

Jag har inte kommit med något personangrepp i den här tråden men istället för att svara på mina frågor så kom du med ett personangrepp. 

Väntar fortfarande på svar men eftersom du måste erkänna att du anklagade mej på felaktig grund och att du diskriminerar vissa grupper av invandrare så blir det nog inget riktigt svar. Lättare att kalla mej en anka än att säga att du gjort fel.

Anmäl
2016-08-22 17:01 #13 av: tarantass

"Gå som en anka" och så vidare är ett talesätt. En del av det svenska kulturarvet. Det betyder: om allt annat stämmer på till exempel en medlem av en viss åsiktsgruppering så stämmer nog det sista också. Beklagar, men det är inte schablontänkande utan det är du själv som uppför dig exakt som jag har sett hundratals andra göra.

Men mig tillskriver du hela tiden saker jag inte tycker och som andra kan se att jag inte har skrivit. Jag tänker inte försöka diskutera dem med dig eftersom jag har gedigen erfarenhet (i hundratals fall, nu även inklusive dina svar på vad folk har skrivit här) av att det är fullständigt meningslöst med folk som uppträder som du gör.

Jag tänker inte anstränga mig så mycket med något som allt (inklusive ditt eget skrivande hittills och ditt val av enbart det här forumet att skriva på) tyder på kommer att vara fullständigt bortkastat. Beklagar om jag då råkar missa någon kvalitet i just ditt resonerande som jag inte har sett dig visa.

Räkna inte med att lyckas diskutera något med någon som inte har upplevt det själv.

Eller med någon som tror att allt gott måste vinnas på någon annans bekostnad.

Anmäl
2016-08-22 17:37 #14 av: [banan222]

Du sa också att jag inte var välkommen här, det är också ett personangrepp.

Det du baserade min uteslutning på var också  något jag inte ens sagt.

Jag håller med om att det inte går att diskutera med folk som inte tål att höra fakta och kan hålla sej till fakta, logik och åsikter, det är synd, annars kunde du lärt dej ett och annat.

Det vore bra om du kunde lärt dej något av tex att jag påpekade att du diskriminerar vissa invandrargrupper.

Det vore också nyttigt för dej att sluta helt med att försöka blunda för statistik, det är mycket lättare att göra kloka val om man tar hänsyn till statistik.

Men klarar du inte av att ändra på dej och ta lärdom av nyttiga saker som påpekats tydligt så är det inte lönt att diskutera med dej nej.

Skulle du kommit med någon intressant fakta eller påpekande som jag skulle kunna ha lärdom av så vore det ju också bra men det har inte inträffat än.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.