Övrigt

Om näthat o hot

2016-04-08 19:16 #0 av: vallhund

http://www.dn.se/dnbok/bokrecensioner/rebecka-bohlin-tackla-hatet/

Fler artiklar om man scrollar upp o ner.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2016-04-08 19:38 #1 av: Loris M

Läsvärda artiklar! 

”Vita, heterosexuella män hatas och hotas framför allt för sina åsikter. Men kvinnor utsätts dessutom för ett sexualiserat hat, för att de är kvinnor, och rasifierade personer utsätts för rasism. Det finns en multipliceringseffekt som innebär att ju fler diskrimineringsgrunder du omfattas av – desto större blir risken att utsättas.”/.../

"När det gäller hatbrott hamnar man lätt i en diskussion om vilka som är farligast, som vore det en tävling – högerextrema och rasister? Islamister? Vänsterextrema? Bohlin fokuserar på de höger- extrema, av det skälet att de i Sverige än så länge lämnat det bredaste och svartaste spåret efter sig. Det betyder inte att andra hot inte är reella; islamister kan träda fram som en lika stor fara i Sverige som i Danmark eller Frankrike. Martin Klepke konstaterar har han förmodligen haft ”besök” av såväl högerextremister som islamister."

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-06-19 21:53 #2 av: Loris M

Filosofiska rummet på P1 brukar ha många bra och intressanta ämnen och gäster. Hittade ett program som handlar just om näthat och bl.a. medverkar den svenske filosofen Fredrik Svenaeus.

"Nätet fyller en demokratisk funktion men har också har blivit ett verktyg för mobbning och att uttrycka rasism, sexism, hat och hot, som ofta drabbar enskilda individer. Men varför uppstår det här? Hur kan till synes vanliga människor vräka ur sig vidrigheter som de aldrig skulle ge uttryck för i ett möte ansikte mot ansikte med en medmänniska? Vad gör att empatin tycks rinna av?

Medverkande är Fredrik Svenaeus, filosof, Marianne Kristiansson, rättspsykiatriker och Henrik Bohlin, filosof och idéhistoriker"

Här kan lyssna på "Empati och det nya livet på nätet"!

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.