Kultur, religion och traditioner

Regnet luktar inte här

2015-10-01 16:45 #0 av: Loris M

Boktips! Glad

"Regnet luktar inte här" av Duraid Al-Khamisi 

"När 8-årige Duraid sticker ner handen i det decemberkalla vattnet utanför Gotlands östkust möter han Sverige för första gången. Det är vackert, stolt och avvisande. Tillsammans med sin familj har han överlevt den livsfarliga färden i en liten fiskebåt över ett stormande Östersjön. Men den största utmaningen ligger framför dem.Bakom sig i Bagdad har familjen lämnat en välbärgad tillvaro för ett liv som invandrad underklass i Stockholms förorter. Fadern en av Iraks skickligaste guldsmeder får aldrig in en fot på arbetsmarknaden, modern lider svårt av sin ensamhet, och hos den unge Duraid växer hatet.Duraid Al-Khamisi skriver en ärlig, rasande och sårbar berättelse om Sverige. " Källa

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-10-01 16:51 #1 av: Loris M

Lite mer om boken i Expressen:

"Pojken Duraid växer snabbt. Men ännu snabbare gror ilskan över nordbornas urdumma avsky, rädsla och skepsis. Bara två spår framåt verkar finnas: leva svartskallemyten och bli en buse - eller transformera sig till en duktig invandrare, det vill säga undergiven. Stoltheten säger att det senare är omöjligt. Men efter ett sista gängslagsmål öppnar sig hans blåslagna knytnävar över tangentbordet. Genom studier och skrivande lyckas han etablera sig i ett av den vita medelklassens mer otillgängliga reservat: journalistyrket." 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-10-02 17:06 #2 av: Tjeja

Gosh! Verkar vara en väldigt läsvärd bok! Tack för tipset! Ska kolla upp den! Glad 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2019-01-01 21:35 #3 av: Tant Grön

Ballong

Anmäl
2019-01-01 22:18 #4 av: Tjeja

Den hamnade på min önskelista! Och nu är den beställd! Skrattar Tummen upp

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.