Annons:
Etikettövrigt
Läst 681 ggr
vallhund
2016-04-08 19:16

Om näthat o hot

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Annons:
Loris M
2016-04-08 19:38
#1

Läsvärda artiklar! 

”Vita, heterosexuella män hatas och hotas framför allt för sina åsikter. Men kvinnor utsätts dessutom för ett sexualiserat hat, för att de är kvinnor, och rasifierade personer utsätts för rasism. Det finns en multipliceringseffekt som innebär att ju fler diskrimineringsgrunder du omfattas av – desto större blir risken att utsättas.”/…/

"När det gäller hatbrott hamnar man lätt i en diskussion om vilka som är farligast, som vore det en tävling – högerextrema och rasister? Islamister? Vänsterextrema? Bohlin fokuserar på de höger- extrema, av det skälet att de i Sverige än så länge lämnat det bredaste och svartaste spåret efter sig. Det betyder inte att andra hot inte är reella; islamister kan träda fram som en lika stor fara i Sverige som i Danmark eller Frankrike. Martin Klepke konstaterar har han förmodligen haft ”besök” av såväl högerextremister som islamister."

Loris M
2016-06-19 21:53
#2

Filosofiska rummet på P1 brukar ha många bra och intressanta ämnen och gäster. Hittade ett program som handlar just om näthat och bl.a. medverkar den svenske filosofen Fredrik Svenaeus.

"Nätet fyller en demokratisk funktion men har också har blivit ett verktyg för mobbning och att uttrycka rasism, sexism, hat och hot, som ofta drabbar enskilda individer. Men varför uppstår det här? Hur kan till synes vanliga människor vräka ur sig vidrigheter som de aldrig skulle ge uttryck för i ett möte ansikte mot ansikte med en medmänniska? Vad gör att empatin tycks rinna av?

Medverkande är Fredrik Svenaeus, filosof, Marianne Kristiansson, rättspsykiatriker och Henrik Bohlin, filosof och idéhistoriker"

Här kan lyssna på "Empati och det nya livet på nätet"!

Upp till toppen
Annons: